Võib öelda, et keskmiselt on ühte kaunist hoole ja armastusega aeda rajatud 7-8 aastat.“ Maakondlik kodukaunistamiskomisjon külastas esitatud nominentide kauneid koduaedu 5. ja 9. juunil.

Viljandimaa konkursi 2014 võitjad:
• Ene ja Elmo Riig`i ühepereelamu Päidre külas, Halliste vallas
• Eveli Peterson`i ja Ivo Alliksaar`e ühepereelamu Viljandi linnas
• Olustvere Teenindus- ja maamajanduskooli Mõisakompleks Suure-Jaani vallas

Kõik tänavusel Viljandimaa konkursil osalejad kutsutakse maavanema vastuvõtule 14. augustil Pärimusmuusika Aita ning tänutäheks kingitakse siseministri tänukirjad ja lipumastivimplid.

Kolm laureaati ehk maakondliku konkursi võitjad saavad aga lisaks kutse 24. augustil toimuvale Vabariigi Presidenti vastuvõtule, mis sellel aastal toimub Järvamaal.

Konkursi „Eesti Kaunis Kodu“ patroon on Eesti Vabariigi President, kes annab oma auhindu välja 1999. aastast. Tänavu toimub konkurss presidendi auhindadele viieteistkümnendat korda. Konkursi eesmärk on kodukaunistamise arendamine positiivse kogemuse kaudu üldrahvalikuks liikumiseks. Kahjuks jäävad mitmed kaunid koduaiad avastamata, sest inimesed ei soovi konkursil osaleda. Siiski leitakse üles üks või mitu head näidet kohtadest, mida riigipea avalikult tunnustab ning nende loodud ilu nakkava eeskuju toel arendatakse ja kutsutakse kaasa mahajääjaid.