Kaudsete tõendite alusel jõuti tema selgitusel tulemusele, et arve sigade kahjutustamise eest tulnuks esitada teise lepingu alusel.

„Olen aus inimene. Ma ei ole avalikkusele valetanud ega vassinud nagu süüdistab mind maaeluminister,“ sõnas Persidski. „Vireeni otsene koostööpartner on veterinaaramet. Olen nende käest küsinud, kas neil on meile pretensioone ja neil ei ole. Kui on mingeid küsimusi või arutlust vajavaid olukordi, siis me arutlemegi ja lahendame küsimused. Nüüd on ministeerium ootamatult sekkunud ja asunud Vireeni süüdistama.“

Täna hommikul teatas maaeluminister Urmas Kruuse, et kahtlused AS Vireeni poolt valeandmete esitamises on leidnud tõestust ning seetõttu tegi ta riigiettevõtte AS Vireen nõukogule ülesandeks kaaluda ettevõtte juhataja sobivust ametikohale.

Nõukogu koguneb reedel. „Seni täidan oma igapäevaseid töökohustusi ja töötan täie jõuga. Homme näiteks lähen Saaremaale kohtuma sealse tauditõrjekomisjoniga,“ kinnitas Persidski.

Talle pahanduse kaela toonud seapõleti kasutamise kohta ütles Persidski, et kuigi osteti kõige võimsam põleti, mis võimalik, ei ole see paraku selliste koormuse jaoks mõeldud.

„Katkuga kaasnevateks eriolukordadeks tegi AS Vireen investeeringuid ning suurendasime jõudlust varasemaga võrreldes 40 protsenti. Kõik meie töötajad on mõistnud, et peame toime tulema eriolukorraga ning inimesed on olnud väga motiveeritud ka siis, kui on tulnud suurte koormuste tõttu puhkus katkestada,“ rääkis ta.

Postimehes täna ilmunud artiklis ütleb veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel, et ei tea, mis täpselt Tartumaa farmis juhtus, sest ei viibinud ise kohal, kuid taunib alanud poriloopimist, mis olukorda mingil moel ei päästa.