Valgas otsustasid ühte heita sotsid, reformierakondlased ning IRL. Kõrvale peab jääma võimsa tulemuse teinud ning 40% häältest kogunud Keskerakond. Ametist jääb seega ilma volikogu senine juht Külliki Siilak.

Juhtunu ühe põhjusena nähakse Reformierakonna kõrvalejätmist eelmisel korral ning sotside ja reformikate “vana sõprust”.

Keskerakondlased aga põhjavad iseennast, et nad eelmisel korral linnapea koha sotsidele andsid. Kui leping allkirjad saab, jätkab linnapeana SDE liige Kalev Härk.

Põlva linna ja valla ühinemisel tekkinud vallas sihivad koalitsiooni Keskerakond, Reformierakond ja Põlva Areng. Hoopis unustatud on valimised võitnud ning kaheksa mandaati saanud IRL.

Vallavanema kohal nähakse keskerakondlast Georg Pelisaart, volikogu esimeheks võib saada reformierakondlane Kuldar Leis – seda vaatamata nõrgale häältesaagile ning erakonna vaid kahele kohale volikogus.

Kehvasti käis isamaalaste käsi ka heade mõtete linnas. IRL sai Tartu volikogus 11 mandaati, mis on Reformierakonna 15 järel teine tulemus. Paraku tähendab see vaid kohta opositsioonis. Nimelt leppisid võimu jagamises kokku Reformierakond, Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond.