Kinnitatud projektide hulgas on veel Vormsi helikopterite maandumisplatsi renoveerimine ja juurdepääsutee rajamine, Kihnu tuletõrje veevõtukohtade ehitamine ja rekonstrueerimine, vabatahtlike merepäästjate koolitus ning päästepunkti ja helikopteriplatsi rajamine. Lisaks veel Vilsandi liinilaevale mootori soetamine, Ringsu sadama veekäitlussüsteemi rekonstrueerimine Ruhnus ja sealse merepäästeüksuse arendamine ja paadisilla rajamine Kesselaiule Muhu vallas.

Neile projektidele on võimalik taotleda toetust väikesaarte programmi 2016. aasta vahenditest. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ootab lõplikke projektitaotlusi vastavalt kinnitatud tegevuskavale hiljemalt 30. aprilliks 2017.

Programmis mõistetakse esmatähtsate teenustena mandri ja saare vahelisi transpordiühendusi, sealhulgas ka ühendust saarekeskuse ja sadama vahel, hoolekande- ja tervishoiuteenuseid, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavust, jäätmemajandust, juurdepääsu alg- ja põhiharidusele, päästeteenuseid ning sideteenuseid.

Väikesaarte programmi kuuluvad 13 saart – Naissaar, Prangli, Aegna, Väike-Pakri, Osmussaar, Vormsi, Kihnu, Manija, Kesselaid, Vilsandi, Ruhnu, Abruka ja Piirissaar.

Toetuse saajad on kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, riigiasutused ja ettevõtjad.