Siiski võib Maa-ameti andmetel võrreldes 2016. aasta algust käesoleva aasta algusega tõdeda, et kinnisasja tehingute arv on ligi kümme protsenti kasvanud. Kui 2016. aasta I kvartalis tehti Võrumaal 201 kinnisasja tehingut, siis 2017. aasta samal ajal 220 kinnisasja tehingut. Korteriomanditehinguid oli siis vastavalt 69 ja 96.

Ardi Kalma sõnul on Võrus populaarne Vilja rajoon, kesklinna piirkond. Loomulikult otsitakse peredele kodusid ka looduskaunitesse kohtadesse Lasva, Rõuge ja Haanja vallas. Kõige nõutumad on 2-3-toalised renoveeritud korterid, hinnaga 18 000–35 000 eurot.

Põhilised ostjad on noored pered või siis vanemad inimesed, kes soovivad suurematest keskustest oma kodulinna tagasi pöörduda. Elamispindade üüriturgu iseloomustab pindade nappus. Peamiselt otsitakse 2-3-toalisi kortereid, kuid nõudlus ületab pidevalt pakkumist.

Maapiirkondades aga müügipakkumised seisavad, suure tõenäosusega võib aasta, isegi kaks tagasi üles pandud müügikuulutusi ka täna kinnisvaraportaalisedst leida. Number hinnalipikul on ehk mõne jõnksu väiksemaks muutunud.