Valmiva töö teemaks on maagilised muinasjutud ja töös kasutatakse muuhulgas motiive Fr. R. Kreutzwaldi lugudest. Liivakuju autoriteks on Natalia Chistyakova Venemaalt ja Kalle Pruuden.

Tänavune liivaskulptuur on jätkuks kahel eelneval aastal Tamula rannas toimunud Võro Liivaliina ehitamisele, mis sai hea vastuvõtu nii publikult kui ka toetajatelt. Skulptorite jaoks seisneb tundide ja päevadega mõõdetava elueaga skulptuuride võlu just mängulustis ja teadmises, et kõik loodu on tegelikult kaduv.

"Liiv on huvitav ja põnev materjal - ühest küljest käepärane ja tuttav, kuid sellest saab teha ootamatult mastaapseid asju. Mängu ilu juurde kuulub ka liivakunsti kaduvus - kõik loodu ei pea olema igavene," sõnas töö üks autoritest Kalle Pruuden.

Ligi viie meetri kõrgune taies püüab vaataja ette kuvada meeleolusid Kreutzwaldi muinaslugudest - Põhja konna peaks teadlikum publik pannoolt kindlasti üles leidma.

Skulptuur avatakse pühapäeval, 4. juulil kell 13.00 ja see jääb avatuks suve lõpuni. Avamispäeval viiakse Kesklinna pargis läbi peredele ja lastele suunatud minisümpoosion (algusega kell 11), kus skulptorite ja huvijuhi abiga saavad ka väikesed kunstnikud liivakujude tegemisel kätt proovida. Osalejaid ootavad auhinnad.

Liivaskulptuurifestivali korraldab MTÜ MaaÕhkTuliVesi, mis tegeleb liiva-, lume- ja jääskulptuuride valmistamise organiseerimisega. Tuntumaid üritusi on Lumelinn ning „Tule ja jää pidu". Viimased jääskulptuurid valmisid möödunud talvel Kadrioru pargis Hiina aastavahetuse pidustustel.