"Täna tühistati kõik eelnevad otsused ning õigus võitis," oli Kõiv õnnelik. "Meil läks asi korda, sest mina olin kange mutt. Võtsin täna sel puhul ka pitsi konjakit."

Kõiv ütles, et seitse aastat kestnud vintsutuste kohta valla- ja maavalitsuse poolt, pole tal lihtsalt sõnu.

Koheselt läks Kõiv ka maamõõtja juurde, et asutaks krundi piire õigesti ümber mõõtma.

Võru maavanem Andres Kõiv (ei ole Helle Kõivu sugulane) kinnitas, et vastu võeti otsus, mille alusel saab Helle Kõiv taotletud maatüki endale.  "See oli viletsatest lahendustest kõige vähem vilets."

Maatüli lahendamiseks kutsuti mõned nädalad tagasi kokku koosolek, kus nii maa- kui vallavalitsus koos maa-ameti juristidega asusid probleemi lahendama. Täna sai maatüki Kõivudele andmise otsus lõpliku allkirja vallavalitsuselt.

Maavanem Andres Kõiv nentis, et näljastreik kindlasti head signaali ei andnud ning asi oleks lahenenud ka selleta. Kui Kõivu pere tema juures käis, siis kinnitas ta neile, et leiab vastuse hiljemalt 01. detsembriks, kuid eelnevalt tuleb asjad selgeks teha.

Võru vallavanem Georg Ruuda ütles Maaleht.ee-le, et 295 ruutmeetrise maatüki vaidluse lahendamiseks muudeti mitmeid otsuseid. Esmalt muutis maavanem oma korraldust ning seejärel vallavalitsus oma korraldust, millega tühistati naabri õigus erastada maatükk ning anti võimalus taotleda maatüki erastada Kõivudele.

"See kõik oli võimalik tänu sellele, et naaber, kelle kasuks varem otsus tehti, loobus vaidlustest," sõnas Ruuda. "Kui asi läinuks kohtusse, siis oleks tulemust raske ennustada."