Farm osteti olümpiavõitjalt

“Vutifarm pani uksed kinni 90ndate alguses, seejärel käis farm käest kätte, kuni ostsime selle olümpiavõitja Aavo Pikkuusilt,” meenutab OÜ Vudila tegevjuht Kajar Lember nelja aasta tagust ostu koos oma äripartneri Jaago Roosmanniga.

Algselt oli farmiga mitmeid plaane, kuni kolme aasta eest jõuti ideeni sinna laste mängumaa rajada. “Jõudsime selleni seetõttu, et meil Jaagoga on mõlemal lapsed ja sellise mängumaa järele on Lõuna-Eestis ka vajadus.”

Üks farmihoone kannab nüüd motolauda nime, kus juba kolmeaastased mudilased saavad pisikestel ATVdel sõita. Kolm motorada asuvad farmi lähedal, seal saavad suuremad jõnglased ka võimsamatel ATVdel sõidumõnu maitsta.

Vudilas on ronimistorn, millelt saab alla batuudile hüpata. On lastebasseinid, sky jump, vesirataste ja paadilaenutus. Saab mängida värvikuulimängu ja veejalgpalli, einestada Vuti restoranis ning püüda kala forellitiigist. Ei puudu ka piknikukohad kauni järve lähedal.

Tänavu avatakse mängumaa esimene etapp.

Aasta pärast peaks külastajaid ootama lisaks veepark koos liumäega ja loodusrada.

Lemberi sõnul saab mängumaa valmis ülejärgmiseks suveks. Ühtekokku paikneb Vudila 7 hektaril.

“Kui praegu võime pidada Vudila mängumaad ainsaks omanäoliseks Lõuna-Eestis, siis kahe aasta pärast, kui kõik valmis, suurimaks eestimaiseks, sest analoogne Vembu-Tembumaa Harjumaal on 0,1 hektarit väiksem ja too kuulub soomlastele,” arutleb Lember.

Oodatakse 20 000 külalist

Ühtekokku läheb Vudila maksma 20 miljonit krooni ja selle valmimist aitavad rahastada ka Leader-programm ning PRIA oma maamajanduse mitmekesistamise meetmest.

Vudila tegevjuht Kajar Lember, kes koos perega kuu aja eest Harjumaalt mängumaa lähedale kolis, tunnistab, et investeeringut ei oleks nad julgenud teha, kui lähedal poleks Erastvere loomaparki ja Palamuse kihelkonnamuuseumi, kus käib palju lapsi.

“Paarkümmend tuhat külastajat peaks aastas meilt läbi käima, siis on asjal jumet,” unistab Lember.

Tänavu leiab Vudilas tööd paarkümmend inimest, ent paari aasta pärast, kui kogu kompleks valmis, kümmekond enam.