Tasakaalukalt majandades on Tõnu Post aastatega rajanud Pihtla valda moodsa Haeska farmikompleksi, mis laiub mitmel hektaril. Siia on ehitatud uus vabapidamislaut, aastaid on tegeletud oskusliku karjaaretusega, söödatootmine on korras, keskkonnanõuded täidetud ja eeskujulikult majandavas põllumajandusettevõttes saab alalist tööd ligi 30 inimest.

Hiljuti omandas Post raskustesse sattunud Valjala põllumajandusühistu, tõustes maid ja tootmisi ühendades Saaremaa suurimaks põllumeheks. Nüüd on ühendatud ettevõttes 800 piimalehma ja maid haritakse kokku 2500 ha. Ettevõtte laienemine võimaldab majandada veelgi ökonoomsemalt, uuendada teraviljatehnoloogiat ja teha suuremaid investeeringuid. Tõnu Post on ka Saaremaa põllumeeste liidu esimees ja Saaremaa piimakombinaadi nõukogu liige.

"Riik, kes ei suuda oma rahvast toita võib kaotada oma sõltumatuse. Eesti põllumees suudab täna toita oma rahva ja riigi ja me ekspordime täna välja piima ja liha ja toome oma riigile sellega raha tagasi," sõnas oma tänukõnes Tõnu Post.

Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldavad aasta põllumehe konkurssi 13. aastat, nüüd tunnustati esmakordselt kõrge tiitliga Saaremaa põllumeest.