Oleme valinud aasta põllumehi juba 2001. aastast, tehes seda ikka koostöös kõigi maakondade põllumeeste liitude ja taluliitudega, samuti teiste põllumeeste organisatsioonidega, sest parimad tegijad paistavad välja eelkõige oma maakonna piires. Nii et ootame ka tänavu aktiivset kaasalöömist kõigi maakondade talu- ja tootjate liitudelt.

“Loodan, et ka sellel aastal esitatakse konkursile eri tegevusaladelt edumeelseid põllumehi, kes nutika majandamisega katavad Eesti rahva toidulaua, hoolivad keskkonnast ja hoiavad elus maapiirkonnad nii oma perele kui kogukonnale töökohti kindlustades,” ütles põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Ta lisas, et “Aasta põllumehe” konkurss on Maalehe kaudu jäädvustanud juba 12 aastat Eesti põllumajanduse lugu.

“Tore, kui ka tänavusele konkursile tuleks osalejaid erinevatest põllumajandusvaldkondadest. Eelmisel aastal jäid piima- ja teraviljakasvatuse kõrval sümpaatsena meelde ka mesindus, hobuse- ja lambakasvatus,” räägib Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik. Ta rõhutab, et kuna keskkonnahoid on muutunud üha olulisemaks, võetakse aina enam arvesse ka keskkonda säästvat majandamist.

“Aasta põllumehe” konkursil osalemine ei ole niivõrd ühe tippjuhi tunnustamine, vaid annab tuntust ja mainet juurde kogu ettevõttele, samuti aitab tõsta üht maamajandamise valdkonda tervikuna,” räägib eelmise aasta tiitlivõitja, Grüne Fee Eesti ASi tegevjuht Raivo Külasepp.

Ta lisab, et konkurss annab põllumeestele võimaluse ennast teistega võrrelda, rohkem lävida ja tunda ennast osana sellisest tähtsast asjast, nagu on Eesti toidu tootmine.

Nii et julgelt konkursile osalema! Kandidaatide esitamise viimane tähtpäev on 21. mai. Kandidaate saavad esitada põllumajandusega seotud liidud, ühingud, seltsid ja organisatsioonid. Konkursile võib esitada ka eelmiste aastate kandidaate.