Probleemide ennetamiseks soovitab tootja tungivalt kõigil loomakasvatajatel kasutada ainult kuumtöödeldud ja granuleeritud sööta. Eestis on võimalik kuumtöödeldud sööta toota ainult granuleerimise teel.

Alates 21. juulist desinfitseeritakse kõik Scandagra Eesti Viljandi tehasesse saabuvad söödaautod ja alates 30.juulist ka kõik tehase territooriumile sisenevad autod, sh sõidu- ja viljaautod. Ettevõte palub koostööpartnerite mõistvat suhtumist, kuna desinfitseerimine nõuab lisaaega.

“Samuti juhime tähelepanu, et teravilja varumise periood on alanud ja on oluline teada farmi sissetoodavate toorainete ja vilja päritolu ning autode marsruute vältimaks viiruse levikut transpordivahendi rataste või toormega,” rõhutab Scandagra Eesti teravilja tootejuht Marge Pähkel.

Leedus ja Lätis on juba avastatud sigade aafrika katk ja olukord naaberriikides on väga tõsine, mistõttu Scandagra Eesti on ajutiselt lõpetanud toorainete tarned Leedust ja Lätist.

Olles suurim söödatootja Eestis suhtub Scandagra Eesti AS väga tõsiselt katku leviku tõkestamisse ja on valmis abistama farmereid omapoolsete oskusteabe ja soovitustega.

Scandagra Eesti AS on Eestis suuruselt teine põllumajandustarvikute ja –teenuste pakkuja ning suurim söödatootja Eestis, kellele kuulub ka Eesti suurim põllumajandus- ja aiandustarvikute kaupluste kett.