„Erilisust tuleb otsida täkkudes, mära peab aga olema laitmatu – hea tervisega ja vigadeta. Sportlikud võimed on tähtsamad täku juures,” selgitas Hendrik Jan Nijhof pealtvaatajatele oma valikukriteeriume ning rõhutas, et aretuses ja spordis kasutatavad hobused peavadki olema väga erinevad. Csenia juures meeldis talle muu hulgas ka see, et hobune oli võrreldes teiste esitatud märadega veidi suuremat kasvu. 

Sportlikelt võimetelt pidas Nijhof parimaks väga hea hüppega kaheaastast mära Z Magic Woman (s 2009, i Zidane Velvet, e Thisbe, ei Beg xx, kasvataja ja omanik Kaasiku Talupidaja OÜ), kõige ilusama välimikuga hobuseks aga oli tema silmis Taani koolisõidutäkust põlvnev Romantika (s 2008, i Blue Hors Romanov, e Goldfee, ei Graf Top, kasvataja ja omanik Heino Engel).

Best in Show 2011 auhinna andsid kohtunikud (lisaks Nijhofile Kristi-Liis Koppel Eestist ja Lars Berglund Rootsist) kolmeaastasele Hollandis sündinud täkule Dayton, kelle omanikuks on Grundar Timber OÜ.

„Tegemist oli meie hobusekasvatajate jaoks väga õpetliku ülevaatusega,” kommenteeris Eesti Sporthobuste Kasvatajata Seltsi juhatuse esimees Raigo Kollom. „Kõiki kohtunike poolt esitatud märkusi ei pea me aretustöös arvestama, kuid teemat aruteluks pakuvad need igal juhul.”

Kokku hinnati finaalülevaatusel viis kaheaastast mära, seitse kaheaastast täkku, kaheksa kolmeaastast mära ning kaheksa kolmeaastast täkku.

Ülevaatuse protokolliga saab tutvuda SIIN.