Politsei andmetel registreeriti 2013. aastal enam kui 1000 koerarünnakut, milles kannatajaks olid kariloomad. 2011. aastal oli selliseid juhtumeid vaid 691. Veelgi enam - 211-s möödunuaastases rünnakus kaotasid farmeritele kuulunud loomad elu.

Eriliselt hooletud on Kenti ja Põhja-Iirimaa koeraomanikud, mõlemas piirkonnas registreeriti 126 koerarünnakut kariloomadele.

Briti loomaarstide seltsi president Robin Hargreavesi sõnul on need numbrid "häiriv lugemismaterjal".

“Loomaarstid näevad kohutavaid tagajärgi, mida kontrolli alt väljunud koerad põhjustavad, liiga sageli. Eriti lammaste poegimishooajal," vahendab Hargreavesi lausutut portaal Horse and Country.

“Tagaajamine ja rünnakud viivad tõsiste vigastusteni, surmadeni ja iseeneslike abortideni nii lammaste kui teiste kariloomade puhul. Rünnakud, mis on igati ärahoitavad, põhjustavad loomadele, farmeritele ja ka loomaarstidele sügavat meelehärmi."

Veterinaarid tunnustavad neid koeraomanikke - kes moodustavad õnneks siiski enamuse -, kes oma loomad maapiirkondades ja farmide territooriumil kontrolli all ja rihma otsas hoiavad.

"Vastutustundlikkus, mil omanik hoiab oma koera vajadusel ka rihma otsas, on farmerite ja koeraomanike heade suhete nurgakiviks," mainis Robin Hargreaves.