Alates tänasest saavad ELi kodanikud ja organisatsioonid kolme kuu jooksul esitada konkursile projekte CO-heite vältimiseks või vähendamiseks. Vastu võetakse nii suured kui ka väiksed projektid, mille peamine eesmärk on vähendada kasvuhoonegaase.

Mais ja juunis saab kampaania veebisaidil anda oma hääle kõige loomingulisemale ja inspireerivamale projektile, mis on eelvalikuvoorust edasi pääsenud.

Kümne populaarseima projekti vahel valib Connie Hedegaardi juhitav žürii välja kolm võitjat, keda autasustatakse 2013. aasta oktoobris Kopenhaagenis toimuval Sustainia auhinnatseremoonial. Sustainia on Arnold Schwarzeneggeri juhitav rahvusvaheline algatus, millega otsitakse ja edendatakse jätkusuutlikke lahendusi kliimaprobleemidele.

Konkursile esitatavad ideed võivad olla näiteks elektrijalgratas kaupade vedamiseks, uuenduslik tootmisprotsess, mis vähendab nii kasvuhoonegaase kui ka elektriarveid, või kestlikud ehitus- ja küttelahendused. Kogu Euroopast võib leida praktilisi näiteid sellest, kuidas CO-heiteid vältiv või vähendav elustiil aitab hoida meie kliimat, parandades samal ajal inimeste elukvaliteeti. Ideekonkurss

„Sinu maailm” annab võimaluse neid projekte esitleda ja autasustada neist kõige loomingulisemaid, praktilisemaid ja tõhusamaid.