“Pidime pea kolmesajale kauplejale ära ütlema,” sõnab laada korraldaja Liivi Lohvart. “Siia Kalevi tänava platsile me rohkem müüjaid võtta ei saanud ja pole võimalik laieneda ka elamurajooni. Kui oleksime ette teadnud, et peame nii paljudele ära ütlema, oleksime rõivakauba osa vähemaks jätnud,” kahetseb ta.

Lillelaadale sobivad lisaks taimedele, istikutele ja seemnetele ka muud aianduskaubad. Kohased on aiamööbel, piirdeaiad, aiatehnika. “Käsitöö peab ka kindlasti olema!” kinnitab Liivi Lohvart.

Tulevikus võiksid tema meelest lisaks taimedele lillelaadal esindatud olla ka lilleseaded, taimedest kujundatud elavad vaibad ning maastikuehitajad võiksid näidata ka oma oskusi.

Türi vallal on plaanis linnaäärsele, hetkel põllumaana TAC-Ettevõtete kasutuses olevale, riigile kuuluvale, ligikaudu 27hektarisele maatükile välja arendada Lokuta ettevõtlusala, kus võiks oma koht olla ka lillelaadal.

Selleks aga on vaja nii raha kui ka tööstusettevõtteid, kes piirkonnast huvituksid. Praegu on seal end sisse seadnud Luk­oili tankla, OÜ Mateko, AS Agromarket ja masinaid müüv AS Taure, ent nende taga on tühja maad külluses.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann selgitab, et detailplaneering sellele alale on tehtud ning teede, veevärgi ja muu vajaliku algne projekt koostatud. Vald on seda maad taotlenud ka munitsipaalomandisse, kuid seni pole seda antud.

Edasi minemiseks pole vallal aga raha ning hetkel pole ka võimalusi sellele toetust leida.

On ju Euroopa Liidu järgmise perioodi toetusmeetmete kava, kust võiks leida ehk ka mõne sellist ettevõtmist toetava meetme, alles valmimisel.