TTV Agrotron sisaldab mitmeid unikaalseid ja uuenduslikke tehnoloogiad. Näiteks uue seeria Deutz 6,1-liitrine mootor, vastavus Tier 4i keskkonnanõuetele, SCR ja Power Boosti lisavõimsuse tehnoloogia, mis muudab masina võimsamaks, tõhusamaks ja keskkonnasõbralikumaks kui eales varem. Uus mudel on funktsionaalne, astmevaba käigukastiga, TTV jõuülekandega, maksimaalse kiirusega kuni 60 km/h ning koos ohutu nelirattaveoga pidurdamise ja eesmiste ketaspiduritega. Lisaks senisest parem standardvarustus koos täieliku praktilisuse ja kasutajasõbralikkusega.

Tier 4i mootoritele läbi viidud DLG Powermixi testis jäi Deutzi mootorite 6,0 ja 7,8 liitri kütuse erikulu vahemikku 245–240 g/kW tunnis. Masinate juures, mis töötavad hooaja jooksul tuhat ja rohkemgi mootoritundi, annab madal kütusekulu kasutajale rahaliselt oluliselt tunda. Kõik mootorid on biodiisli kasutamise valmidusega.

Saksamaal on Deutz-Fahr juba pikka aega olnud enimmüüdud traktoribrändide pingereas kolmandal kohal.

Deutz-Fahri astmevaba jõuülekande eelis on see, et juhil ei ole tööajal vaja tegelda käikude vahetamisega. See aga tähendab vähemat tööstressi ja väsimust. Samuti saab selle käigukasti tööle panna kolmes eri režiimis. "Auto” on vaikimisi režiim, mille juures muutub traktori kiirus sujuvalt vaid gaasipedaali vajutades etteantud kiirusvahemikus. Manuaalses režiimis muutub traktori kiirus kangikest ette- või tahapoole lükates ehk siis edas- või tagurpidi liikudes. PTO mode (jõuvõtuvõlli režiim) on külvikute ja pritsidega töötamiseks. Selle režiimi ajal ei tohi muuta mootori pöördeid – gaasipedaalile vajutades muutub vaid traktori liikumiskiirus, mootori pöörded jäävad samaks.


Tehnilised andmed

Deutz-Fahr 7250 TTV Agrotron

- Müüja Eestis: OÜ Jatiina.

- Tootja: Same Deutz-Fahr, Itaalia.

- Mootor: DEUTZ-TCD 6.1 L06 4V Tier 4i, töömaht 6057 cm3.

- Maksimaalne võimsus: 250 hj.

- Mootori nimipöörded: 2100 p/min.

- Pöördemoment: 1009 Nm.

- Kütuse erikulu: ei avaldata.

- Kütusepaagi maht/ AdBlue: 435/50 l.

- Pöörderaadius: 5,8 m.

- Käigukast: astmevaba TTV pidevalt muutuv käiguvahetus.

- Maksimaalne kiirus: 60 km/h.

- Hüdropumba tootlikkus: kuni 160 l/min.

- Täismass: 13 500 kg.


Statistika

Liidrite käes üle poole traktoriturust

2013. aastal esmaselt registreeritud

New Holland142
John Deere136
Valtra70
Fendt41
Massey Ferguson40
Claas19
Deutz-Fahr8
Muud295

Allikas: maanteeamet