Maamessil joodi piimabaaris ära üle 1000 kokteili

                     
Maaleht
Maamessil joodi piimabaaris ära üle 1000 kokteili
piim
Foto: Maaleht

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja eestvedamisel oli 19.-21. aprillilni Tartu Maamessil avatud piimabaar ja külastajatele pakuti piimakokteile. Huvi piimabaari vastu oli suur ja kolme päeva jooksul joodi ära üle 1000 piimakokteili, mille valmistamiseks kulus 170 liitrit piima, 30 liitrit siirupit ning 50 kg marju ja puuvilju.

Elanike ostujõu languse tõttu on piimatoodete tarbimine Eestis vähenenud. Kui 2004. aastal tarbiti inimese kohta 329 kg piimatooteid ja 2007. aastal 309 kg, siis 2010. aastaks oli tarbimine vähenenud 299 kilogrammini.

Piim ja piimasaadused on samas tervisliku ja tasakaalustatud toitumise aluseks. Piimatooted sisaldavad valke, kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi ja B-rühma vitamiine. Piimasaadustest saab meie organism kuni 75% vajalikust kaltsiumist. Rasvlahustuvatest vitamiinidest sisaldab piim eriti just kasvavale organismile vajalikku D-vitamiini, mis parandab kaltsiumi omastamist.

Maamessil avatud olnud piimabaaris pakutud kokteilid valmisid Valio Alma pääsukesemärgiga kodumaisest piimast.

Logi sisse

Logi sisse kasutades oma
Facebooki, Twitteri või Google'i kontot või e-posti aadressi.


Nimi
Kommenteerimistingimused

Maaleht - viimased uudised
Raikküla mõis
Raikküla mõisa omanik Ivo Lambing pani väravad lukku, sest haridusministeerium ainult lubas koolile uue korraliku tee ehitada, ent ei liigutanud selleks lillegi.
Mõisnikud panid värava lukku, sest riik pole jõudnud kahe aasta jooksul uut teed rajada.
Nabala kaitseala loomine päästis vee paisu tagant
Heiki Hepner on võtnud enda hooleks esindada neid metsa- omanikke, kelle maad jäävad loodava Nabala kaitseala piiridesse.
Maaomanikud saatsid keskkonnaametnikele pöördumise, milles öeldakse, et uute looduskaitsealade loomisele puudub nende meelest sageli põhjendus.
Seapidamine luubi all
31. august 2014 16:35
Seapidamine luubi all
Seakasvatus on üks kontsentreeritumaid ja reglementeeritumaid põllumajandusharusid Eestis. Eriti just nüüd vajavad sigalad erilist kontrolli.
Selleks et hoida ära sigade Aafrika katku levimist Eestisse, kontrollib veterinaar- ja toiduamet (VTA) kõiki siinseid seafarme.
Jüri Ilves peab maheveiseid ning pakub mahesnäkki
“Võistlemise maadlusmatil jätsin päevapealt, nüüd tegutsen Metsanurga talus,” teatab Jüri Ilves oma mahelihaveiste keskel.
Endine maadleja Jüri Ilves on rajanud Koeru valda Metsanurga peretalu ning ehitanud maheliha tootmise tsehhi, kus valmistatakse mahesnäkki Vinnukas.
TEE ISE: Kodused kommid
30. august 2014 16:40
TEE ISE: Kodused kommid
Hea külaline toob alati ka külakosti kaasa. Nii võibki juhtuda, et ühel hetkel avastad, et kappi on kogunenud suurem kogus küpsiseid. Veel hullem, kui korraga on avatud mitu pakki ning peale esimese paari söödud küpsise jäävad teised taldrikule oma aega ootama. Kaua nad seal ikka külitavad, liiati kipuvad need ka pehmeks minema.
Suvel käib ikka hulgakaupa külalisi ja vahel kipub nii minema, et üks pidu ajab teist taga ning argirutiini sinna mahutada on üsna keeruline.
Metallitööstusele lisandub väetisevabrik
K.METi projektijuhi Aimar Roometsa selgitusel on California punast tõugu ussid hea närvikavaga ja taluvad hästi näiteks ühest kohast teise vedamist ning müra.
Läänemaal Hanila vallas Kõmsil paiknevas metallitööstuses sündis ettevõtjatel mõte hakata kohapeal biohuumust tootma.
ETV ja ETV2: värsked sarjad, hulk kultuuri
“Pealtnägija” meeskonda kuulub sellest sügisest Anna Gavronski. (vasakult teine). Saatejuhtidea jätkavad Roald Johannson, Mihkel Kärmas, Piret Järvis ja Rasmus Kagge.
Septembri esimesest nädalast alates on ETV vaatajate ees taas “Terevisioon”, “Ringvaade”, “Pealtnägija”, “Kahekõne”, “OP!”, “Tõuse ja sära!” ja teised varasemast tuttavad saated igaüks oma harjumuspärasel ajal.
Jaak Uudmäe: Elus ei saa kõike surmtõsiselt võtta
Kogu pere rõõmsalt koos: Mariann ja Jaanus, nende ees seisab tütar Lisete, pereema Maie ja pereisa Jaak, Jana, Meelis, Merylin, Evelyn ja Jaak Joonas.
Sportlasena maailma tipus olnud Jaak Uudmäe räägib oma 60 aasta juubeli künnisel, miks ta otsustas sealt tipust nii varakult lahkuda.