Projekt „Bioloogilise mitmekesisusega külvatud karjamaad” hõlmab üle 1000 Portugali põllumajandustootja ning selle raames varustatakse neid seemnesegudega, mis on kohandatud konkreetse pinnase jaoks ning mis aitavad suurendada pinnase vastupanuvõimet keskkonna ebastabiilsusele. Organisatsiooni Terraprima edendatava projekti tulemusel on paranenud pinnase viljakus, veesidumisvõime ja erosioonikindlus ning see on aidanud kaasa karjamaade tootlikkuse suurendamisele paljudes Portugali piirkondades.

Projekt „Bioloogilise mitmekesisusega külvatud karjamaad” saab auhinnaks võimaluse professionaalse video salvestamiseks, et näidata oma tegevust kogu Euroopa meedias.

Ka teise ja kolmanda koha võitjad said tseremoonial auhinnad.

Lennuväljade CO2-alane akrediteerimine See Euroopa projekt (asukohaga Brüsselis) on 75 Euroopa lennujaama koostööprojekt, mille eesmärk on parandada asjaomaste lennujaamade energiatõhusust ja vähendada nende CO2 heidete määra. Programmi käivitas Rahvusvaheline Lennuväljade Nõukogu ACI EUROPE 2009. aastal.

Poola organisatsiooni Dworek Polski projekti „Väikese energiatarbimisega majad kõigile” raames ehitatakse traditsioonilisi Poola maju, mis on mõistliku hinnaga, kuid samas ka väikese energiakuluga.

Konkursi võitja valis välja Sustainia auhinnakomisjon, kuhu kuuluvad kliimameetmete volinik Connie Hedegaard, endine California kuberner Arnold Schwarzenegger, endine Norra peaminister Gro Harlem Brundtland ja ÜRO kliimamuutuste rühma eesistuja dr. Rajendra Pachauri.

Kampaania partner Sustainia on Arnold Schwarzeneggeri juhitav rahvusvaheline algatus, mis tegeleb kliimaprobleemidele jätkusuutlike lahenduste leidmisega.

Konkurss „Sinu maailm” koondas kõikjalt ELis sellised loominguliste ideede autorid, kes soovisid oma vähese süsinikutarbega uuendused proovile panna.