Esialgu aga saame nautida päikesepaistelist kõrgrõhkkonna ilma, tuul vaibub ja taevas on peaaegu pilvitu. Päeval tuleb sooja parasjagu, aga ööd kipuvad olema jahedapoolsed.

Laupäeval lisandub lääne poolt pilvi ja vihmavõimalus kasvab. Suurema tõenäosusega võtab vihm jaanilõkkel hoogu maha Lääne- ja Lõuna-Eestis. Samuti võib mõni paksem ja raskem vihmapilv ka mandri sisealadele ära eksida. Kirde-Eesti ja idapoolse põhjaranniku jaanitulelised peaksid vähemasti jaaniöö esimese poole saama vihmavabalt peetud, vastu hommikut ei saa kuivuse garantiid kahjuks ka sinna anda.

Rõõmustama paneb nädalavahetuseks kohale jõudev soojem õhumass. Seega ei ole jaaniööl kasukat vaja ja alles vahetult enne eeldatavat päikesetõusu langeb õhutemperatuur lühiajaliselt 9–14 kraadini, kuid jaaniõhtul on sooja 13–17 kraadi, lõkke ääres veelgi enam.

Jaanipäevaks on seni Briti saartel pöörelnud tsüklon jõudnud Põhjamerele ja selle lohk ulatub üle Eesti. Nii et hoovihmast pääsu pole. 

Uuel nädalal saab senine madalrõhkkond Briti saartelt järele jõudvalt uuelt õhupööriselt jõudu juurde ning kolmapäevaks on kogu põhjapoolse Euroopa vallutatud hiiglaslik madalrõhuala, mille kese praeguste mudelarvutuste kohaselt on Soome lahe kohal. Uue nädala esimene pool on vihmane ja suve kohta jahe. 

Homsest kuni laupäevani päevane õhutemperatuur iga päevaga veidike tõuseb, kuid uuel nädalal tasapisi taas langeb, nii et nädala alguse õhutemperatuur vaid kohati, peamiselt Ida-Eestis, vaevu 20 kraadini jaksab tõusta. Öised temperatuurid tänu pilvisele taevale siiski langemise tendentsi ei näita.