2014. aasta novembris tehti huntide viibimine mitmes paigas kindlaks DNA-testide abil, ka loodusesse paigutatud rajakaamerad püüdsid loomad pildile.

Kuid vaatamata sellele oli ebaselge, kes huntide hulgas on ka mõni emane loom või mitte. DNA-testid näitasid vaid isahunte.

Möödunud teisipäeval leiti esmakordselt emahundi DNA.

"Oleme seda tõestust oodanud kaua ja paljud on mõelnud, et kuhu emahundid jäid. Kuid nüüd teame, et meil on vähemalt üks emane hunt, kelle viibimise jälgi oleme näinud mitmes paigas Jüüdimaal," ütles keskkonnaameti esindaja Trine Fugmann pressiteate vahendusel ning lisas, et umbes kuu aja jooksul peaks selguma, kas Taanis on elamas ning liikvel on veel teisigi emaseid hunte või mitte.

Enne 2012. aastal Jüüdimaal märgatud hunti pärinevad viimased andmed Taani huntidest aastast 1813, kirjutab portaal The Local.

Nüüdseks on saabunud mitmeid kriimisilmateateid rahvarohkete asumite piirimaadelt. Kuni selleni välja, et ühes asulas märkasid kaks poissi hunti lasteaia läheduses.

Taani keskkonnaamet rõhutab, et mingit põhjust hunte karta pole, sest teadaolevalt ei ole nad inimeste suhtes agressiivsed.