Mahedalt kasvatades on tihti kapsas ussitanud, kuid selle vastu aitab õigeaegne pritsimine troopilise neemipuu seemnete tuumadest saadud taimse ekstraktiga NeemAzal, mis on aianduspoodides saadaval ja mahetootmises lubatud. Maaülikooli katsed näitasid, et mõju oli ka väikestes kontsentratsioonides valmistatud lahustel. Kapsaid võib kasvatada ka katteloori või putukavõrgu all, et kapsaliblikad neile ligi ei pääseks.

Porgandi puhul on peamisteks kahjuriteks porgandikärbes ja -kirp. Kärbse vastu on aretatud porgandisort 'Flyaway', mida pahalased ei taha. Samas soovitab Anne Luik kasutada ka püüniskultuure, mida pahalased eriti armastavad ja nendega maiustades jätavad põhikultuurid loodetavasti puutumata. Selliseks sordiks on lillade porganditega 'Purple Haze', mida võiks külvata porgandipeenarde servadesse. Porgandipeenra mõlemasse külge võib külvata ka aeduba, kuna selle lõhn ei meeldi pahalastele ja seetõttu on ka kahjustusi vähem.

Maheaianduse puhul on väga oluline ka mullaviljakuse tõstmine. Lisaks sõnnikule ja kompostile võib aiamaal kasutada valge ristikuga külvatud ribasid, mis pärast aastast kasvamist järgmisel kevadel mulda kaevatakse. Lisaks peaks talvele vastu minnes olema maa roheline, mitte must ja umbrohuvaba, kuna sel juhul leostuvad mullas olevas toitained vihma- ja lumesulamisveega. Anne Luik soovitab sügisel, pärast saagi koristamist külvata aialapile rukist ja jätta see üle talve, kaevates alles kevadel maa sisse. Ta on ise seda nippi juba aastaid kasutanud. "Nisu on suur toitainete tarbija, aga rukis on vähenõudlik, kasvab igasugu tingimustes ja pärsib umbrohuseemnete idanemist," põhjendab ta just selle kultuuri kasutamist.