Täna müüb AS Reola Gaas autogaasi Tallinnas Kadaka tee 60 asuvas Neste tanklas, Tartus Aardla 107 Olerexi tanklas ning Pärnus Tallinna mnt 95A Olerexi tanklas. Lisaks on Tallinnas gaasitankimise võimalused Betooni tänaval Gamos tanklas ning PTK Tanklas Kadaka teel. Ühtekokku on Eestis ca 15 erinevat autogaasi tankimiskohta.

Autogaasi Ecom 102 liitri hind on tänase seisuga 0,77 eurot, ehk ca 0,5 eurot bensiinist vähem. Gaasikulu on bensiinist ca 10% kõrgem, gaasiseade koos paigaldusega maksab ca 1000 eurot. Ehk kui auto bensiinikulu on keskmiselt 8 l/100 km ning aastane läbisõit ca 20 000 km, on gaasile ülemineku tasuvusajaks ca poolteist aastat.

Kui auto kulutab aga bensiini keskmiselt 10 l/100 km ja sõidab aastas 30 000 km, tasub gaasile üleminek praeguste hindade juures end ära juba 9 kuuga. Samuti on saadaval seadmeid, mis koos paigaldusega maksavad vaid 750 eurot. Sellisel juhul kahaneb tasuvusaeg vaid poole aastani.

Eestis oli 1990ndate alguses autodele gaasiseadmete paigaldamine väga aktuaalne teema. Siis aga gaasi hind tõusis ning gaasiseadme tasuvusaeg pikenes selliseks, mis kaotas mõtte ümberehitusteks. Täna on üha kallineva kütusehinnataustal see teema hakanud taas päevakorda tõusma.

Rohkem infot leiab portaalist whatcar.ee.