Loomakasvatusehitise investeeringutoetus pole määratud üksnes lautade rajamiseks ja seadmetega varustamiseks, vaid ka sõnniku- ja söödahoidlate, juurdepääsuteede, lägamahutite jmt loomapidamisega seotud objektide tarbeks. 

Toetuse piirmäär on 500 000 eurot, selles suuruses toetust soovisid 14 ettevõtet. 84 projekti puhul oli tegemist uue objektiga, kuid toetust saab ka rekonstrueerimiseks. Projektide elluviimiseks on aega kaks aastat toetuse määramisest arvates ning PRIA maksab raha siis, kui esitatakse kuludokumendid valminud tööde kohta. Seda saab teha ka etapiviisiliselt kuni kuues osas.

"See investeeringumeede on üks neist, mille puhul võib toetust saada ka osaliselt tasutud kuludokumentide alusel ehk tasudes teenuseosutajale esialgu vaid omaosaluse suuruse summa,“ tuletab Lauri Kolberg ettevõtjatele meelde.

PRIA-l on praegu menetluses veel kahe põllumajandusettevõtete ajakohastamise alameetme toetustaotlused, mis viimatistes taotlusvoorudes esitati.

Bioenergia investeeringutoetuse (MAK meede3 1.4.3) määramise otsused valmivad hiljemalt 28. märtsiks ning eelarve võimaldab toetust maksta kõigile abikõlblikele projektidele.

Mikropõllumajandusettevõtte arendamise investeeringutoetuse (1.4.1) määramise kohta ootavad otsust ligi 600 ettevõtjat. „Teeme kõigile otsused tähtaegselt 19. aprilliks,“ lausus Lauri Kolberg. „Ka selle meetme eelarvet suurendas ministeerium äsja 2,7 mln euro võrra, aga kõigi abikõlblike projektide toetamiseks siiski eelarves raha ei jätku, sest toetuse-soove on eelarvest kaks korda rohkem.“

Kõigile investeeringutoetuste taotlejatele saadab PRIA taotluste kohta tehtud otsuse väljavõtted. Juriidilistele isikutele määratud toetuste andmed avaldame 10 päeva jooksul ka kodulehel www.pria.ee vastava meetme inforubriigis.