What Car? peatoimetaja Chas Hallett ütles: “Audi A3 Sportback ühendab tippklassi viimistletuse ja eeskujulikud sõiduomadused kompaktklassi kohta haruldaselt kvaliteetse interjööriga. Ta seab ta uued standardid ja on mõistliku hinnaga – see on aasta auto tiitlit väärt kombinatsioon.”

Ford võitis sel aastal neli auhinda. Fiesta valiti parimaks väikeautoks, Mondeo parimaks keskklassi sõidukiks, universaalkerega Mondeo parimaks universaaliks ning Focus ST-1 parimaks sportlikuks luukpäraks (hot hatch).

„Ford ehitab tõesti vaimustavaid autosid. Need näevad head välja, sõidavad vaimustavalt, on töökindlad ja pealegi soodsad osta“, kommenteeris sinise ovaali edu Chas Hallett.

BMW kontsern sai kolm auhinda: BMW X3 kuulutati parimaks linnamaasturiks ja BMW 320d parimaks noobel-keskklassi esindajaks ning MINI Roadster võitis lahtiste autode arvestuses.

Aasta sportauto tiitli sai Porsche Boxster 2.7, mahtuniversaalide hulgas aga jõudis kolmandat aastat järjest esikohale Seat Alhambra. Lausa traditsiooniloovalt esines seitsmendat aastat järjest parima kupee aunimetuse saanud Audi TT.

Brittide kadunud hiilgust aitas meenutada Range Roveri valimine parimaks luksusautoks – S-klassi Mercedese valitsusaeg sai seitsme aasta järel otsa. Aasta linnaauto tiitlit aga kaitses Volkswagen up!.

Eriti madala süsinikdioksiidi päästu auhinna sai oma Skyactiv-tehnoloogia eest Mazda. Skyactiv näitab ilmekalt, et uus mõtteviis aitab saada tõhusaid tulemusi ilma kallite hübriid- ja elektriajamite kasutuselevõtuta.

Kuid oma arvamust said avaldada ka ajakirja What Car? lugejad ning võrgulehe külastajad. Tuhandete laekunud arvamuste põhjal tunnistati 2013. aasta kõige vaimustavamaks sõidukiks Alfa Romeo 4C.

What Car? valis aasta autot juba 36. korda. Võitjate edetabeleid saad vaadata SIIT.