Aiandusliit on hämmingus rahandusministeeriumi otsuse peale mitte koostõlastada maaelu arengukava ja nende soovi peale vähendada Eesti riigi omaosalust 25-t protsendilt 15-le, mis on meie andmetel vastuolus algse informatsiooniga, mille alusel tegi juhtkomisjon kaks aastat maaelu arengukava valmimise nimel tööd.

Meie arvates ohustab Rahandusministeeriumi kärpeplaan väga selgelt kogu põllumajandussektori konkurentsivõimet. Kummastav on fakt, et ministeerium, mis peaks andma endast parima ettevõtete konkurentsivõime tõstmiseks, annab avalikkusele täiesti vastupidiseid sõnumeid.

Eriti küüniline on rahandusminister Ligi poolt maaelu arengukava vastandamine laste huvitegevuseks puuduoleva rahaga. Nagu minister Eesti Päevalehes väidab on üks rakendus õilis ja teine mitte.

Tervitame lugupeetud ministri soovi leida täiendavaid vahendeid laste huvitegevuseks, selleks on tema juhitava ministeeriumi haldusalas kindlasti võimalused olemas.

Eesti Aiandusliit on aiandussektori katusorganisatsioon, liidul on ca 70 liiget, kes annavad ca 90% toodangust riigi puu- ja köögiviljakasvatuses, istikute tootmises. Liit annab tootmises tööd ca 700-le inimesele.