Selleks tuuakse järjepidevus ja selgus juba olemasolevate viimase 20 aasta jooksul edukaks osutunud kvaliteedikavade menetlustesse. Näiteks lihtsustatakse sellega geograafiliste tähiste ja traditsiooniliste eritunnuste registreerimist, mis peaks aitama põllumajandusettevõtjatel ja tootjatel neid vahendeid paremini kasutada. Sellega vähendatakse ka halduskoormust.

Lisaks muudetakse määrusega lihtsamaks „garanteeritud traditsiooniliste eritunnuste” süsteem, et muuta see kasutajate jaoks selgemaks, ning koondatakse kõik süsteemid ühe õigusakti reguleerimisalasse.

Muud täiendused puudutavad pakutava kaitse ulatuse ning kaubamärkide ja geograafiliste tähiste vahelise seose selgemaks muutmist.

Määrusega kehtestatakse samuti uus raamistik selliste „vabatahtlike kvaliteedimõistete” nagu „traditsiooniline vabapidamine” (kanade puhul) ja „esimene külmpressimine” (õli puhul) väljatöötamiseks, mis peaks aitama tarbijatel teha teadlikumaid valikuid.

Lisaks komisjoni pakutud parandusmeetmetele toimus ministrite arutelu küsimuses, kas oleks kasulik lisada kavandatud määrusesse kaks täiendavat kava: „kohaliku põllumajandustootmise ja otsemüügi” kava ja „mägipiirkondade toodete” erikava.

Kogu kvaliteedipakett loodetakse vastu võtta 2012. aastal.