„Andmekogude pidamine ja arendamine on aga kulukas, mis tähendab, et sama tegevus kahes asutuses ei ole majanduslikult otstarbekas. Seetõttu otsustasime asutused liita,“ märkis minister.

Uue asutuse ehk keskkonnateabe keskuse tegevusvaldkond on asjakohaste, usaldusväärsete ja võrreldavate andmete kogumine, töötlemine, analüüsimine ja avalikustamine Eesti keskkonnaseisundi ja seda mõjutavate tegurite kohta ning asjaomaste andmekogude pidamine.

Keskkonnateabe keskus võtab üle enamuse liidetavate asutuste ülesannetest. Mõned ülesanded, nagu näiteks metsakaitsealaste ekspertiiside teostamine ning metsauuenduslikud tegevused ja jahimaade korraldamine, on juba keskkonnaametile üle antud.

Lisaks keskkonnaandmete kogumise ühtlustamisele võimaldab kahe asutuse liitmine kokkuhoidu nii hoonete kui ka muu vara arvelt. Keskkonnateabe Keskus jätkab tööd keskkonnaministeeriumi info-ja tehnokeskuse ruumides Tallinnas (Mustamäe tee 33), kuhu kolivad ka Tallinna asunud metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse töötajad.

Tartus asunud metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse osa jääb ka pärast liitumist samadesse ruumidesse (Rõõmu tee 2).