„Oli vaid kohutav jooksmine ja kilomeetrite mahasõitmine, et saada paari-kolme erinevat asja,“ rääkis Nelke-Heinroos Maaleht.ee-le.

Tagadist saavad oma ninaesise kätte ka teised kodus kasvatatavad linnud peale kanade - vutt, part, hani, kalkun ja faasan, ettetellimisel ka jaanalind.

„Minu väikese poekese sortimendis on hetkel umbes 20 erinevat toodet, nimekiri täieneb pidevalt.“ Müügil on nii täissöödad, täiendsöödad, mineraalsöödad, seemned kui šrotid ehk koogid. Sortiment on suhteliselt lai ja igale linnuliigile pakutakse söötasid vastavalt vanusele ja kasvataja eelistustele.

„Söödatuba väike, palju rahvast see ei mahuta, aga hobipidaja ja külamemmeke saavad oma asjad siit kätte kindlasti,“ sõnas omanik.

“Kahtlemata on niisugune algatus tore, eriti arvestades, et paljudes maakodudes kiputakse unustama – kana muneb nokast ja nii muna kvaliteet kui ka edaspidi tibu tervis saavad alguse just korralikust söödast,” tervitas söödatoa avamist Harjumaal Raasiku vallas elav kanakasvataja Piret Purru-Lemetti. “On igati tänuväärne, et luuakse koht, kust kodulinnukasvatajal on võimalik kätte saada kvaliteetset täissööta ja erinevaid toidulisandeid. Loodetavasti leiavad paljud kodulinnukasvatajad koha üles ja saavad vaatamata masule selle pikaajalisteks klientideks!”

Kiti kanala söödatuba. Foto: Kristin Nelke-Heinroos