Põllumajandusministeerium ootabki, et lisanduks ka suuremaid farme, et linnainimestele näidata, kuidas käib tootmine kaasaegses keskkonnasõbralikus ettevõttes.

Selle kahe nädala jooksul, mil plaanidest esmakordselt teada anti, on end kirja pannud ligi sada ettevõtet: looma- ja taimekasvatajaid, maheettevõtteid, veskeid, elulaaditalusid jpm.

Reedel kogunes Jänedale infopäevale 70 inimest, see tähendab väga suur osa neist, kes on otsustanud oma uksed 19. juulil lahti teha, külalistele näidata, kuidas elu maal käib ning kust toit lauale jõuab. Osalejad olid väga entusiastlikud, niisiis läks suuremaks ja konstruktiivseks aruteluks.

Oma kogemusi jagasid need, kes varem gruppidega tegelnud, näiteks kitsekasvataja Martin Repinski, samuti Järvamaal sama asja juba kolm aastast korraldanud Silva Anspal jt. Häid nõuandeid jagasid kolleegidele paljud teisedki külaliste vastuvõtmisega tegelnud talupidajad. Ministeerium lubas korraldada suure reklaamikampaania, samuti rääkida läbi veterinaar-ja toiduametiga ning uurida ka kaitseriietuse ühist ostu, et need, kel plaanis külalised loomafarmi või piimatööstusse lubada, ei peaks seda raha ise välja käima.

Aega otsustada, kas oma ettevõttega osaleda, on aega maikuu lõpuni.
Kogu info leiab SIIT