Krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi nimelise innovatsioonipreemiaga tunnustatakse maamajandussektori edendajaid, kes on loonud uuenduslikke tooteid ja teenuseid või kelle tegevus innustab kasutama innovaatilisi lahendusi ja praktikaid.

Preemia määratakse isikule, ettevõttele või asutusele, kelle poolt on välja töötatud või juurutatud uudne maamajandussektoris rakendatav lahendus. Preemia suurus on vähemalt 1000 eurot. Preemia laureaat kuulutatakse välja ja preemia antakse üle Sangastes krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi sünniaastapäeva nädalal veebruaris 2017.

„Teadaolevalt on „Sangaste“ vanim rukkisort, mis on seni tootmises. Hea talvekindluse ja suure tera tõttu on seda kasutatud sordiaretuse lähtematerjalina paljude sordiaretajate poolt maailmas,“ ütles Eesti Rukki Seltsi juhatuse esimees Leonhard Puksa. „See on näide innovatsioonist, mis on elujõuline tänaseni. Samas näeme pidevalt uudseid lahendusi maamajanduses ka kaasajal. Nende leidmiseks ja tunnustamiseks ootame nii üksikisikuid kui organisatsioone esitama kandidaate Bergi preemia laureaadiks.“ Kandidaate saab esitada kuni 15. detsembrini e-posti aadressil eestirukkiselts@gmail.com.