Korraldajad pole endale kunagi seadnud mingeid teaduslikke eesmärke. Kandvaks mõtteks on püüe ühel nädalavahetusel aastas tuua linde vaatlema võimalikult palju inimesi kogu maailmast, et niiviisi laialt teadvustada lindude olukorda ning edendada huvi nii lindude ja nende kaitsmise kui ka laiemalt kogu meid ümbritseva looduse vastu.

Eestis koordineerib ettevõtmist Eesti Ornitoloogiaühing.

Sulelisi sõpru võib vaadelda nii omapead kui ka koos teiste linnuhuvilistega. Teavet korraldatavate linnuretkede kohta saab Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehelt www.eoy.ee. Sealt võib välja trükkida ka vaatlusankeedi, kuhu saab kirja panna kõik nähtud ja ära tuntud linnuliigid ning tiivuliste ligikaudse arvu.

Esimesed vaatlustulemused võetakse kokku juba pühapäeval, 3. oktoobril. Et kiir­infos osaleda, tuleks oma vaatlustulemused saata pühapäeval hiljemalt kella 15 e-postiga aadressile linnuvaatlus@eoy.ee, et ühing saaks Eestist laekuvad andmed õigeaegselt edastada rahvusvahelistele koordinaatoritele ja meediale. Teisi vaatlustulemusi ootab ornitoloogiaühing 10. oktoobrini.

Allikas: Eesti Ornitoloogiaühing