Eesti holsteini tõu keskmine piimatoodang oli 7926 kg ja eesti punasel tõul 7268 kg. Eesti maatõu keskmine piimatoodang oli 4461 kg.

2011. aastal oli neljas maakonnas keskmine piimatoodang üle 8000 kg. Kõrgeima toodanguga lehmad on Tartumaal (8753 kg), Põlvamaal (8296 kg), Lääne-Virumaal (8157 kg) ja Jõgevamaal (8043 kg).

Aasta keskmise piimatoodangu põhjal olid parimad karjad:

- kuni 100 aastalehmaga Lea Puur (36 lehma) – 11174 kg,
- üle 100 aastalehmaga Soone Farm OÜ (176 lehma) – 11200 kg.

2011. aastal toodetud piimas oli madalaim somaatiliste rakkude arv järgmiste loomapidajate karjades:

- 3–10 aastalehmaga karjadest Maia Kallas Võrumaal (7 lehma);
- 11–100 aastalehmaga karjadest Silvia Pallon Viljandimaal (13 lehma);
- üle 100 aastalehmaga karjadest Hiiu Agro OÜ Hiiumaal (133 lehma).

Somaatiliste rakkude arv näitab lehma tervist ja piima kvaliteeti. Mida madalam on somaatiliste rakkude arv, seda tervem on loom ning kvaliteetsem piim.

Põhjalikum info piimaveiste jõudluskontrolli tulemuste kohta on Jõudluskontrolli Keskuse koduleheküljel www.jkkeskus.ee.