01.12.2011, 07:02
Eesti kõige esimesest tunnustatud kitsepiimameiereist tuleb toorjuust
Järvamaal Esna külas tegutseb Eesti esimene ametlikult tunnustatud kitsepiimameierei.
FOTO:
Praegu valmistatakse turustamiseks kaht toodet – klassikalist vormis nõrutatud toorjuustu ja oma väljatöötatud retsepti järgi toorjuustu soolvees, kus juust on käsitsi lõigatud kuubikutena. Mõlemad tooted on laboris läbinud ka kestvuskatsed ja saanud ametnikelt kinnituse, et säilivad kenasti seitse päeva. Müügi jaoks valiti toorjuustud eelkõige selle pärast, et kitsepiima toorjuustudes tulevad kõige paremini välja õrn ja pehme koostis ning värske ja puhas maitse. Lisaks on eestlased omaks võtnud toorjuustude kasutamise toitude valmistamisel. “Oleme saanud positiivset tagasisidet juustu maitse ja tekstuuri kohta restoranide kokkadelt,” lisab Aita Mets.