Juba teisipäeval olid päike ja tuul mulla tahedaks teinud. Igaks juhuks alustati aga rohumaast - kardeti, et kõrrepõld on veel pehme. Ädal oli harjutuspõldudel pikk ja seetõttu töö välimus kannatas. Ka hilisemad proovilapid kõrrepõllul olidki kõigil kehvema välimusega.

"Soil sticky, grass long but coping quite well with conditions," olid šotlased oma künnivõistluste facebooki leheküljele hinnangu üles pannud. Kui eelmine kord võistlesid sellest riigist veel mõlemad, isa ja poeg Andrew Mitchellid, siis seekord oli isa pojale – mullusele tavaatrade klassi maailmameistrile – vaid treeneriks ja nõuandjaks.

Nagu ütles Eesti künniseltsi juhatuse liige Margus Ameerikas, tegid ilusamat proovikünde taas tuntud tegijad, näiteks Austria võistlejad. Seekord on sealt võistlustules noored tüdrukud. Ilusad olid ka Inglismaa ja Iirimaa proovikünnid . Venemaa, Ungari jmt proovilapid jäid tema hinnangul aga väga karuseks.

"Muld on siin tõeliselt must, nii nagu meil sooheinamaal. Vihmausse täis ja paistab hästi viljakas olema," lisas ta.

Kui meie võistlejad saavad tööd teha seekord oma traktorite ja atradega, siis näiteks Leedu mees võistleb renditud uunikumi John Deere´iga renditraktoriga, mille mootoril on vaid tagasillavedu ja katus vineerist peale ehitatud.