Maaülikooli teadusprorektori professor Anne Luige sõnul on mahepõllumajandus säästva arengu ja tervisliku toidutootmise üheks võimaluseks. Kakskümmend aastat mahepõllumajanduse kogemust Eestimaal on loonud selleks head eeldused.

Konverentsil meenutatakse mahepõllumajanduse algust Eestis ja käsitletakse mahepõllumajanduse jätkusuutlikkuse aspekte. Samuti räägitakse mahetootmise seostest keskkonna ja tervisega ning mahemaaviljeluse küsimustest. Antakse ülevaade mahepõllumajanduse hetkeolukorrast ja mahetoetustest.

Oma tegevust tutvustavad ning mahetootmise ja –töötlemise kogemusi jagavad Pajumäe talu peremees Arvo Veidenberg, Alt-Lauri mahetalu perenaine Kaja Kesküla ja Vändra Leiva juhataja Krista Assi. Mahetoodete turustamisest annavad ülevaate Ökosahvri juhataja Siiri Talumaa ja TÜ Eesti Mahe tegevdirektor Jaan Nõmmik. Põllumajandusministeerium teeb ülevaate mahepõllumajanduse arengukava elluviimisest.

Konverentsi osalejatele pakutakse mahetoorainest valmistatud toitu.

Selleks nädalaks on Eesti Maaülikooli toodud ka Eesti Põllumajandusmuuseumi näitus mahepõllumajandusest.