Metsa- ja puidutööstus on 20 aasta jooksul aidanud Eestil saada toorme eksportijast kõrge lisandväärtusega tooteid eksportivaks riigiks. Meie puidust toodetest läheb ekspordiks 80%, metsa- ja puiduriigina oleme tuntud kogu maailmas,” ütles Tiit Nilson. “Ka Eestis endas tuleks rohkem teadvustada, et just siinse taastuva loodusvara arukas kasutamises ongi meie heaolu võti.”

- Konkursil “Aasta puitehitis 2014“ oli tänavu raske võitjat valida. Kahtlusteta võib öelda, et puitarhitektuuri tase on tõusuteel. Tiitli aasta puitehitis 2014 sai Saaremaal Kaarma vallas asuv Eikla klubi. Rahvas tunneb seda hoonet Eikla küla seltsimajana. Nõukogudeaegse proportsioonitu koolihoone lammutamise järel kerkis samasse täiesti uus ehitis, maast laeni puust. Hoone kolm, taevast vaadatuna tähte meenutavat tiiba on igaüks oma värvi, vormi ja sisuga.

Arcwoodi eriauhinna (väärtusega 1000 eurot) liimpuidu parima kasutamise eest sai Tondiraba jäähall.

- Kaheksandat korda toimus 5. novembril puitarhitektuuri konverents, kus oma kogemusi puidu kasutamisest ehituskunstis jagasid maailmatasemel tipparhitektid ja -insenerid.

- Aasta kutseõppeasutuse õpetaja tiitli pälvis tänavu Luua Metsanduskooli meisterõpetaja Aino Mölder, kelle puhul toodi välja järgmist: “Aino Mölder väärib tunnustust kui metsandusliku ja aiandusliku kutsehariduse pühendunud ja tulemuslik arendaja. Ta on kutsehariduse hing – karismaatiline, hooliv ja võluv isiksus, kes on õpetanud välja hulganisti väärt metsamehi, maastikuehitajaid ja loodusretkejuhte.”

Allikas: Eesti Metsaselts, Erametsaliit