Eesti Metsatööstuse Liit kohustub lepingus informeerima oma liikmeid Euroopa Liidus ja Eestis rakendatavatest suundadest ning praktikatest ettevõtete keskkonnategevuse arendamisel, ergutama oma liikmeid arendama oma keskkonnaalast tegevust selle nimel, et leevendada ja vältida oma tegevusega kaasneda võivat keskkonnamõju. Selleks rakendatakse keskkonnajuhtimissüsteeme (ISO 14001, EMAS), parimat võimalikku tehnikat ja muid säästva tootmise ja tarbimise põhimõtteid.

Keskkonnaministeerium kohustub lepingus toetama ja ergutama puidu kui taastuva ja süsinikdioksiidi keskkonnast siduva tooraine kasutamist ja tarbimist avalikus sektoris ja avalikel hangetel.

Metsatööstus on oma olemuselt üks keskkonnasõbralikemaid tööstusharusid. „Tööstusharu baseerub täielikult taastuval ressursil ning toodangusse ladestatakse pikkadeks aastateks, kohati inimpõlvedeks, atmosfäärist seotud süsinik," ütles Eesti Metsatööstuse Liidu juhatuse esimees Rait Hiiepuu.

Lepinguga võetud kohustustega ei kaasne osapooltele rahalisi kohustusi, leping jõustub allkirjastamisel ja on tähtajatu, kuid selle saab poolte kokkuleppel lõpetada.

Eesti Metsatööstuse Liitu kuuluvad:

Aegviidu Puit AS, Agrosilva AS, Baltic Connexions OÜ, Barbetec OÜ, Barrus AS, Benito Puit AS, Ecobirch AS Eesti Maaülikool, Erapuit AS, , Estonian Cell AS, Fest-Forest AS, Finnforest Eesti AS, , Graanul Invest AS, Hekotek AS, HM Puidukaubandus OÜ, Holmen Mets AS, Intrac Eesti AS, Imprest AS, K.A.T.&Ko AS, Karo Mets OÜ, Lemeks AS, Luua Metsanduskool, Metsäliitto Eesti AS, Mo-Puit Jõgeva AS, Natural AS, Nefab Eesti AS, Pärnu Mets AS, Pärnu Plaaditehas AS, Rait AS, Rebruk AS, Repo Vabrikud AS, Reta Puit OÜ, Roger Puit AS, , Stora Enso Eesti AS, Textuur AS, Toftan AS, TTÜ Puidutöötlemise Õppetool, , UPM-Kymmene Forest AS, UPM-Kymmene Otepää AS, Valga Puu OÜ, Valmos OÜ, Vara Saeveski OÜ, Viiratsi Saeveski AS, VMF Estonia OÜ, , Woodwell AS, WWForest Management OÜ.