„Müüki lähevad tiined mullikad, kes uue peremehe juures paari-kolme kuu pärast poegivad ja hakkavad kohe piima andma,” ütles Eesti tõuloomakasvatajate ühistu juhatuse esimees Taavi-Tanel Bulitko. „Eesti veiseid hinnatakse maailmaturul kõrgelt, sest nad on taudidest puhtad. Samuti suudab meie farmer müüa korraga paarkümmend looma, mis muudab kokkuostmise palju efektiivsemaks kui paljudes teistes Euroopa riikides, kus farmer suudab müüa vaid üks-kaks veist.”

Lepingu kohaselt kannab transpordikulud ostja. Mullikate vedamiseks valiti lennukid, sest neid maismaad pidi läbi Venemaa vedada oleks võimatu. Nimelt tuleb loomad rahvusvaheliste nõuete järgi pärast iga 14-tunnist teekonda lasta sama pikaks ajaks karjamaale kosuma, Venemaa teede ääres aga sobivaid karjamaid ei ole. „Samuti ei saa kindel olla, et kari Venemaal lihtsalt ära ei varastata,” nentis Bulitko.

Kõik varasematel aastatel mullikaid müünud loomakasvatajad ei pruugi tänavu ekspordist huvituda, sest nii Eesti kui ka naaberriikide suur nõudlus piima järele sunnib neid pöörama suuremat tähelepanu omaenda piimakarjale.