Võistluse võitjad sõidavad septembri alguses Eestit esindama Austrias toimuvale Euroopa nooraednike meistrivõistlusele.

Võistlustel lõid kaasa õpilased Eestist, Prantsusmaalt ja Saksamaalt. Oma teadmisi ja oskusi tuli 39 võistlejal proovile panna taimede tundmiseses, aianduslikus taimekaitses, aianduslikus viktoriinis, üllatusülesandes, lilleseadevõistluses ja näidisaia rajamises.

Pealtvaatajatel oli päeva jooksul võimalus osaleda õppekäikudel. Räpina Aianduskooli kogenud õpetajad tutvustasid lillekollektsiooni, kiviktaimlat, Adolf Vaigla kollektsioone ja lossiparki. Huvitatud said osaleda lilleseade, taimepunutiste, kiviparketi ladumise ja pookimise töötubades. Lisaks kevadlillede näitusele tutvustati hooaja uuemaid suve- ja püsilillesorte ning päeva jooksul sai jälgida rajatava lillepostamendi valmimist. Esitleti ja müüdi istikuid ning aia- ja pargitehnikat ning müüdi taimeistikuid.

Floristaia võistlusi korraldatakse Räpinas juba kuuendat korda. Võistlustel osalevad põllumajanduslike kutsekoolide õpilased ja noored tegevaednikud vanuses kuni 24 aastat.

Võistluste toetajad on: SA Innove, põllumajandusministeerium, Eesti Aiandusliit, Selteret OÜ, Kanepi Aiand OÜ, Husqvarna Eesti OÜ ja Valtra Lõuna-Eesti esindus.

Ürituse korraldamiseks kasutati Euroopa Liidu Sotsiaalfond toetust 30 000 krooni.