Teisele kohale tõusis Tallinna 21. Kooli võistkond Metsikud Metsad ja
kolmanda koha saavutas Võhma Gümnaasiumi võistkond Mardikas.

Võitluse peakorraldaja, Eesti Metsaseltsi haridusprojektide koordinaator Kristi Parro selgitas, et noored võtsid omavahel mõõtu mitmetes erinevates võitlustes. Tema hinnangul oli võistluse üks huvitavamaid osasid ettekanded, kus noored tutvustasid oma mõtteid teemal – mida nemad teeksid Eesti keskmise metsaomandiga - kümne hektari suuruse metsatukaga.

Zürii esimees, Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu lisas, et noorte mõtted olid väga huvitavad. „Noorte mõtted sisaldasid pea kõiki metsas tegutsemise võimalusi – oli nii puhkemajandust, loodusretki kui ka päris traditsioonilist metsa majandamist. Oli tore, et noored mõtlevad ka sellele, kuidas metsa oma eakaaslastele lähemale tuua. Ja eks vist ole aja märk, et üheks levinud mõtteks on teha seda nutiseadmete kaasabil“, rääkis Zuba-Reinsalu.

Osalenud noored ise hindasid võitlust kõrgelt. „Sel aastal oli võistlus huvitavam. Eriti just see, et saime ka metsas käia ja praktilisi ülesandeid lahendada“, rääkisid võitjavõistkonna liikmed. Oma metsandusteadmised võtsid võitjad kokku lühidalt – alati saab paremini.

Võistkonna juhendaja Marje Väli lisas, et noored ise tunnevad looduse ja metsa vastu suurt huvi, lisaks metsandusviktoriinile võetakse aktiivselt osa ka bioloogiavõistlustest. „Ja kui noortel endal on huvi ja soov, siis ei ole takistuseks ka elukoht Tallinnas“, lisas õpetaja. Võistlustulemused näitavad, et Prantsuse Lütseumi õpilased edestasid teisi võistkonda peamiselt praktiliste ülesannete lahendamisel.

Noored Euroopa Metsades on suurim koolinoortele suunatud üle-euroopaline metsandusharidust edendav võistlus.