Võistluse peakorraldaja, Järvamaa Kutsehariduskeskuse põllumajandusõppe osakonna juhataja Külli Marrandi sõnul on maamajandusega seotud erialad noorte seas endiselt populaarsed. „Vaatamata keerulisele ajale näevad noored põllumajandusel perspektiivi ja enda jaoks selles tulevikku,“ ütles Külli Marrandi. „Maaettevõtjana tihedas konkurentsis hakkama saamiseks on vaja üha mitmekülgsemaid teadmisi kõige kaasaegsematest töövõtetest, aga ka julgust enda proovilepanemiseks. Kutsevõistlus andis noortele kindlasti nii väärtusliku kogemuse kui enesekindlust uuteks väljakutseteks.“

Parima noortaluniku tiitlit püüdis kokku 25 võistlejat Järvamaa Kutsehariduskeskusest, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist ning Eesti Maaülikoolist.

Noored panid proovile oma teadmised ja oskused kümnel võistlusalal: väetiste külvinormi arvutamine, või valmistamine purgis, koduloomade ja -lindude sõnniku tundmine, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, ajalooliste tööriistade tundmine ja viljakoti kaalumine, lillede istutamine kasti, lüpsimasina hooldus ja põllutööriistade haakimine traktorile.