Juba on algamas arutelud ühise põllumajanduspoliitika tuleviku üle pärast 2020. aastat, mistõttu on praegu viimane aeg alustada oma seisukohtade välja töötamist, et uued poliitikasuunad arvestaksid põllumeeste huvidega ning võimalikud muudatused ei tuleks meile üllatusena,“ sõnas Verk.

Leho Verk on osalenud Copa-Cogeca maaelu arengu töögrupis Eesti eksperdina alates 2012. aastast. Töögrupi aseesimehe mandaat kestab kaks aastat, võimalusega ühekordseks pikendamiseks. Leho Verk on tegevpõllumees, tal on põhjalik kogemus Eesti maaelu arengukava väljatöötamisel ning seirekomisjoni töös.

Copa on EL professionaalsete põllumajandusorganisatsioonide katusorganisatsioonina tegutsenud 1957. aastast alates. Cogeca on 1958. aastal loodud EL põllumajandusühistute katusorganisatsioon.

Mõlemad organisatsioonid toimivad tihedas koostöös, sealjuures on organisatsioonidel ühine sekretariaat ja paljud ühised töögrupid. Eesti põllumajandusorganisatsioonid osalevad Copa-Cogeca töös 2001. aastast alates. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Eesti Põllumeeste Keskliit said organisatsioonide täisliikmeks 2004. aastal.