Raskeveohobuste Show viiakse läbi Eesti Raskeveohobuse Seltsi ja OÜ Nurmenuku Puhkekeskuse koostöös. Toimumiskohaks on Nurmenuku Puhkekeskus Pärnumaal. Üritus algab keskpäeval, ent hobuseomanikud peavad platsis olema paar tundi varem, mil algab hobuste mõõtmine. Kell 12 öeldakse päeva avavad tervitussõnad. Hindamiskomisjon alustab tööd kell pool üks.

Show päevakava koosneb kümnest punktist:

1. Noorte täkkude näitus, hindamine ja autasustamine ning „Parim eesti raskeveo tõugu noortäkk 2015“ väljakuulutamine.
2. Vanemate täkkude näitus, hindamine ja autasustamine ning „Parim eesti raskeveo tõugu täkk 2015“ väljakuulutamine.
3. Noorte eesti raskeveo tõugu märade näitus, hindamine ja autasustamine ning „Parim eesti raskeveo tõugu noormära 2015“ väljakuulutamine.
4. Vanemate märade näitus ja autasustamine ning „Parim eesti raskeveo tõugu mära 2015“ väljakuulutamine.
5. Eestisse imporditud külmavereliste hobuste esitus, autasustamine ning „Parim Eestisse imporditud külmavereline hobune 2015“ väljakuulutamine.
6. Raskeveohobuste rakendite vigursõit ja auhindamine.
7. Raskeveohobuste koolisõit ja auhindamine.
8. Tünnisõit ja auhindamine.
9. Raskeveohobuste takistusrada ja auhindamine.
10.Publiku lemmikhobuse auhindamine.

Show on pealtvaatajate jaoks tasuta ning puhkekeskus pakub ka mitmesugust muud tegevust. Lisaks näituste ja võistluste jälgimisele on võimalik jalutada loomapargis, kus igasugu huvitavaid tegelasi näha võib. Loomapargi asukateks on raskeveohobuste kõrval ka näiteks mangalitsa sead, paabulinnud, minisead, lambad, küülikud ja minilehm Mustik.

Lapsed saavad show päeval puhkekeskuse atraktsioone külastada soodushinnaga. Vanematele mängib tantsuks Soome rock `n`roll bänd Midnight Express ning päevajuhiks on Pille Amur.

Eesti raskeveohobused on aretatud peamiselt rootsi ardenni tõust. Tõuraamatut hakati pidama 1922. aastast, kusjuures 1953. aastani kandis tõug nimetust eesti ardenn. Eesti raskeveohobune kuulub alates 2003. aastast ohustatud tõugude nimekirja. Kinnitatud on ka eesti raskeveo tõugu hobuste säilitus- ja aretusprogramm.