Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktor Arnold Pastaku sõnul on viie aastaga seminarist kujunenud väärikas traditsioon ning oodatud varakevadine üritus. "Igal kevadel kogunevad Olustvere lossi Eesti põllumajandussektoris töötavad tippjuhid. Seminaril arutletakse peaasjalikult kõige aktuaalsematel teemadel, mis on esile kerkinud meie majanduses, ühiskonnas ja põllumajanduses ning vaadatakse tulevikku,” ütles Pastak.

“Kõige keerulisemad ajad majanduses on möödas ning pank julgustab põllumehi välja töötama uusi eesmärke, mis aitavad põllumajandusel muutuda elujõulisemaks. Pangad näevad põllumajanduses üha suuremat potentsiaali, mis tähendab, et senine põllumeeste ja pankade koostöö võiks uut hoogu juurde saada,“ lisas üks peaesinejatest Robert Kitt Swedbankist.

Seminari avasõnad ütleb põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Teised esinejad on: põllumajandusministri nõunik Eesti Vabariigi Suursaatkonnas Roomas (FAO) Ruve Schank, Swedbanki ettevõtete panganduse tegevdirektor Robert Kitt, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, Trigon Agri juhatuse esimees Raul Toomsalu, Trigon Agri piimasektori juht Margus Muld, Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt, sotsiaal- ja turu-uuringute firma SAAR POLL juhataja Andrus Saar, MAAG Piimatööstuse tegevjuht Valdis Noppel, Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liidu juht Urmas Ingver, ETK juht Kati Kusmin ja Selveri direktor Andres Heinver.