Liivima Lihaveise üks eestvedaja Katrin Noorkõiv ütles, et mõistete erinevus tekitab probleeme. "Kohalik toit võib olla maatoit, aga iga kohalik toit seda ei ole," selgitas ta. "Kohaliku toidu erinevus Eesti toidust on see, et kohalik toit tuleb kasvatajalt, keda sa tunned. Nii et sul oleks side kasvatajaga," täpsustas ta. Eesti toit on poes müügil, aga pakendi pealt ei loe välja, kust see pärit on ja seega pole tegu kohaliku toiduga.

"Toiduliit on defineerinud, et Eesti toit on Eestis pakendatud toit. Meie tahaks tarbijani viia teadmise, et iga Eestis pakendatud toit ei ole Eestis kasvatatud," lisas Noorkõiv.

Kohapeal kasvatatut ostes toetavad inimesed ka kohalikku tootjat. "Tuletan meelde, et sinu ostuga saab Eesti riigis külavahel elu jätkuda," kutsus Nopri talu peremees Tiit Niilo tarbima kohapeal kasvatatut. "Nii kaua kui meil pole rahakotis vabadust ja poes lastele söögi valimseks rohkem aega kui 5 minutit, ongi nii nagu on. Õnneks liigume soovitud suunas."