29.11.2011, 16:31
Eesti veterinaarametnikud käisid Austria väiketootmistega tutvumas
Austria, mille pindala on peaagu kaks korda ning elanike arv umbes kuus korda Eestist suurem, on suutnud säilitada väga hea kvaliteediga kohaliku toidu väiketootmise. Oktoobri lõpul käisid selle suuresti traditsioonidel põhineva süsteemiga tutvumas veterinaar- ja toiduameti piirkondlikud järelevalveametnikud.
FOTO:
Õppereisil, mille korraldas Maamajanduse Infokeskuse maaeluvõrgustiku büroo, osalesid ka siinsed väiketootjad, kes on seotud juba loodud või loodavate toiduvõrgustikega. Reisijuhiks oli Lõunakeskuse taluturu juht Merle Vall.
Kokku külastati õppereisi käigus kaheksat ettevõtet ning kaetud sai nii piima-, liha-, teravilja- ja isegi alkoholitootmine.
Muljeid juustutalust, moonikasvatustalust ja lihakasvatusest-tapamajast-poest saab lugeda Maamajanduse Infokeskuse kodulehelt.