Eesti viinal on rukki maitse ja lõhn
Rakvere piiritusetehase ja Moe peenviinavabriku omaniku Estonian Spirit OÜ juhatuse liige Sven Ivanov võtab Rakvere piiritusetehase eelmise direktori kabinetis, praeguses nõupidamisruumis, kapist klaasi tagant lapiku läbipaistva pudeli, millele on musta markeriga kirjutatud 1.06.2010.
“See oli esimene piirituseliiter, mis tuli vahepeal kaks aastat seisnud Rakvere piiritusetehasest. Kõik, kes nuusutasid ja maitsesid, on siiani elus ja terved,” teatab ta.
Ettevõtte tegevjuht Arno Kangur täiendab, et piiritusel peab olema toorainele iseloomulik maitse ja lõhn. “Meie piiritusel ja viinal on rukki maitse ja lõhn,” lisab ta.
Ivanovi jutu järgi on Rakvere piiritusetehase toodangu näitajad mitu korda paremad kui ELi normid ette näevad.
“Euroliidu normide täitmine on naljaasi, seda saab ka kodus ämbri ja keedupotiga,” tunnistab ta. “Aga kui arvestada Vene GOSTi… Spirt võssokava sorta on Venemaal kõige kehvem piiritus üldse. Neil on seal veel ekstra-, luks- ja premium-klassid.”