Ekspertide sõnul aga ei ole piisavalt tõendeid väitmaks, et mahetoidu toiteväärtus on võrreldes tavalise toiduga kõrgem.

Samas omab ökoloogiline elustiil positiivset mõju tervisele, sest mahetarbijad söövad rohkem puu- ja juurvilju, täisteratooteid ning pähkleid, märkisid hiljuti Euroopa parlamendis toimunud seminaril nii Axel Mie Rootsi Põllumajandusteaduste Ülikoolist kui Johannes Kahl Hollandi Toidukvaliteedi ja Tervise Assotsiatsioonist.

Lisaks mõjub mahetoit võrdluses tavatoiduga hästi loomatervisele, tõi välja Ewa Rembiałkowska Varssavi bioteaduste ülikoolist. Tema sõnul on näha märkimisväärseid erinevusi hormoonides ja immuunsussüsteemis, kui võrrelda kariloomi, keda toidetakse vastavalt biosööda või tavalise söödaga. Erinevused tulevad veelgi tugevamalt esile nende loomade järglaste puhul.

Uuringud näitavad, et biosöödal kasvavad loomad paljunevad paremini ja on madalama suremusega.

Parlamendi Twitteri kontodel küsitlusele vastanutest kaks kolmandikku eelistas mahetoitu.

Euroopa Liidu maheturu käive kasvas 2013. aastal kuus protsenti, ulatudes üle 22 miljardi euro. Euroopa Parlament ja ELi Nõukogu on hetkel pidamas läbirääkimisi mahetootmist ja mahemärgistust käsitleva ELi õigusloome üle. Mahetoidu ehtsuse kindlustamiseks soovib EP tagada kontrollid kogu tootmisahelas.