Kakskümmend neli liikmesriiki on otsustanud artiklit 68 kasutada, tehes seda 113 täiesti erineva meetme kaudu. Ajavahemiku 2010–2013 kogueelarve on 6,4 miljardit eurot. Audit viidi läbi komisjoni talitustes ja neljas liikmesriigis, mis said ligi 70% vastavatele meetmetele eraldatud eelarvevahenditest. Ajavahemikuks 2010–2013 eraldati neile meetmetele 2,686 miljardit eurot, mis moodustab veidi üle 40% artikli 68 kogueelarvest.

Auditi käigus leiti, et raamistik, mida kasutatakse selle tagamiseks, et toetust antakse üksnes selgelt määratletud juhtudel, on ebapiisav.

Komisjonil on selliste juhtumite põhjendamise üle piiratud kontroll ja liikmesriikidel oli tootmisega seotud otsetoetuste rakendamisel suur otsustusvabadus.

Enamikul juhtudel ei saa komisjon võtta õiguslikult siduvaid meetmeid ja liikmesriikide ainus kohustus on komisjoni oma otsustest teavitada. Seetõttu ei olnud artikli 68 kohaldamine alati ÜPP-ga kooskõlas ning puudusid piisavad tõendid selle kohta, kas artikli 68 raames kehtestatud meetmed on vajalikud või asjakohased, arvestades nii vajadust nende järele, nende kavandamise mõjusust kui ka eraldatud toetuse määra.

Audit viidi läbi komisjoni talitustes ning Kreekas, Hispaanias (Aragón, Galicia, Castilla la Mancha), Prantsusmaal ja Itaalias (Emilia Romagna, Lazio) – liikmesriikides, millele eraldati 68% ajavahemiku 2010–2013 eelarvest ja mis kulutasid 73% esimeseks kaheks aastaks kavandatud eelarvest. Audit keskendus 13 meetmele: toetus kõva nisu tootmiseks (Kreeka), lammaste/kitsede kasvatamise toetus vähemsoodsates piirkondades (Kreeka), uued otsetoetuse õigused vähemsoodsates piirkondades või mägipiirkondades (Kreeka), külvikorra toetus mitteniisutatavates piirkondades (Hispaania), piimatööstuse toetus vähemsoodsates piirkondades (Hispaania), lamba- ja kitseliha sektori toetus (Hispaania), valgurikaste taimede lisatoetus (Prantsusmaa), mahepõllunduse säilitamise toetus (Prantsusmaa), lammaste/kitsede kasvatamise toetus (Prantsusmaa), saagi kindlustamine (Prantsusmaa), külvikord (Itaalia), põllumajandustoodete kvaliteedi parandamine veisekasvatussektoris (Itaalia), kindlustamine (Itaalia).