Tavaliselt on traktori uksed lukus, kuid eile õhtul ununesid need lukustamata. Kuna lauda territoorium on piiratud ning ümbruses mitmed elumajad, ei osatud midagi karta. Seda enam, et uute põllumajandustraktorite vargusi pole Eestis siiani ette tulnud.

Kuusmiku arvates on tegemist teadlike ärandajatega, mitte poisikestega. Arvamust jagavad ka teised põllumehed ja traktorimüüjad, kellega ta täna vestelnud on.

"Hommikul poole viie ajal nähti traktorit seismas Narva maantee ääres. Selle kõrval oli tumedat värvi sõiduauto ja üks mees," kirjeldas mees seni ainsat vihjet. Nägijaks oli naine, kes tehnikast suurt ei tea, ega osanud nähtule seetõttu ka mingit tähelepanu pöörata.

Traktor on punast värvi, valmistamisaastaks 2008. Ees oli tal kuu aega tagasi ostetud frontaallaadur-kopp ning taga rippes kollane taimekaitseprits. Traktori numbrimärk on 9020 TA, kuid see võib olla juba eemaldatud.

Juhul, kui te sarnast sõiduriista kusagil märganud olete, andke sellest palun pererahvale teada telefonil 53477708 (Killu) või 5093848 (Heiki). Omanik on traktori leidmiseni viivate vihjete eest valmis vaevatasu maksma.